Božić u izlozima Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica

U izlozima Knjižnice tijekom ovog tjedna mogu se razgledati izložbe knjižne građe, koje su ujedno preporuke za čitanje u ovo predblagdansko vrijeme: „Deset prekrasnih priča s kojima ćete brže dočekati Božić“, „Kratke priče za duge zimske večeri“ i „Božić u umjetnosti“.

Osim knjižnične građe pozornost prolazanika ovaj će tjedan zasigurno plijeniti još dvije izložbe.

U jednom izlogu izloženi su božićni ukrasi koje su izradila videća i slijepa djeca i mladi na zajedničkoj radionici pod vodstvom profesorice Tanje Parlov iz zagrebačkog Centra za odgoj i obrazovanje slijepih i slabovidnih „Vinko Bek“, a u organizaciji Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije. Radovi su izloženi u izlogu Knjižnice, a svi oni koji žele da ovi kreativni radovi ukrašavaju njihovo božićno drvcu mogu do njih doći simboličnom donacijom koja je namijenjena opremanju Kutka za mlade u Odjelu za odrasle.

U jednom od knjižničnih izloga može se razgledati izložba Vesne Mađarić pod nazivom HOBBY ART – IZRAŽAJ KROZ KREATIVNOST, UMJETNOST I HOBBY. Za izradu predmeta od drva koji obogaćuju blagdansko ozračje autorica koristi raznovrsne tehnike: decoupage, shabby chick, vintage, pozlate, šabloniranje, raspucavanje lakom, antikni efekti, kao i različite materijale: zlatne listiće i prah, antikne paste, paste na bazi voska, konturne paste, akrilne boje, kredaste boje, voštani konac, rižin papir i salvete.

M. Krulić Gačan, D. Sabolović-Krajina