Boravak Ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Božidara Pankretića u našoj Županiji

U službeni posjet Koprivničko-križevačkoj županiji došao je ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Božidar Pankretić sa suradnicima, Željkom Vincekom, ravnateljem Uprave za poljoprivredna zemljišta, Željkom Gudelj-Velaga, ravnateljicom Uprave za ruralni razvoj i Arnelijom Šipek, glasnogovornicom Ministarstva. U sjedištu Županije održan je sastanak na teme:

  1. Problematika državnog poljoprivrednog zemljišta na području Koprivničko-križevačke županije – suglasnosti na programe raspolaganja državnim zemljištem
  2. Potpore u poljoprivredi, prijedlog modela poticaja zakupnika poljoprivrednog državnog zemljišta
  3. Informacija o provedbi operativnih programa, modela kapitalnih ulaganja na području Koprivničko-križevačke županije.

Nakon radnog sastanka u Županiji kojem je nazočio i potpredsjednik Sabora RH, Josip Friščić, Ministar je posjetio i otvorio novoizgrađenu staju muznih krava u Peterancu, vlasnika Darka Galovića i novoizgrađenu farmu svinja u Subotici Podravskoj, vlasnika Marinka Mezge, simboličnim rezanjem vrpce zajedno s potpredsjednikom Sabora Josipom Friščićem.

Nakon obilaska farmi, delegacija je posjetila općinu Rasinja gdje je održan radni sastanak na temu mogućnosti potpora ruralnom razvoju općine Rasinja. Prije povratka u Zagreb, delegacija je kratko posjetila predsjednika Središnjeg saveza svinjogojskih udruga RH, Stjepana Kušeca , te obišla njegovu farmu svinja u Erdovcu.