Biskup Josip Mrzljak posjetio Koprivničko-križevačku županiju

Mons. Mrzljak naglasio je važnost suradnje između Crkve i lokalne i regionalne vlasti te izrazio želju da se pozitivna atmosfera i dobra volja održi i u daljnjoj suradnji

U četvrtak 18. travnja Koprivničko-križevačku županiju je posjetio biskup Varaždinske biskupije mons. Josip Mrzljak. On je u sklopu cjelodnevnog posjeta Župi Svetog Nikole u Koprivnici obišao i predstavnike lokalne i regionalne vlasti, a Županiju je ovom prigodom posjetio prvi put.

Na samom početku župan Darko Koren zaželio je biskupu dobrodošlicu te izrazio zadovoljstvo što je nakon više godina uspješne suradnje ostvaren i službeni susret u prostorijama Županije. Istaknuo je brojne primjere suradnje između Varaždinske biskupije i Koprivničko-križevačke županije, te projekte koje Županija provodi u suradnji sa župama. Riječ je o sufinanciranju uređenja sakralnih objekata, sanaciji župnih dvorova, te sufinanciranju raznih manifestacija poput festivala Stepinčeve note i Križnog puta mladeži Varaždinske biskupije.

Mons. Mrzljak naglasio je važnost suradnje između Crkve i lokalne i regionalne vlasti te izrazio želju da se pozitivna atmosfera i dobra volja održi i u daljnjoj suradnji. Kao i u svakoj, pa tako i u Varaždinskoj biskupiji koja broji 370 tisuća stanovnika, već godinama traje negativni trend smanjenja broja stanovnika, pogotovo u ruralnim područjima. Tako je na selima sve više starijeg stanovništva, a njima je posebno potrebna pomoć zajednice.

„Više nego ikada do sada potrebna nam je dobrota, poštovanje i ljubav. Dobra i topla riječ često je puno važnija od materijalnog.“ kazao je mons. Mrzljak, kojem je župan na kraju susreta u znak sjećanja poklonio srebrnjak Sv. Marka Križevčanina, zaštitnika Županije i same Varaždinske biskupije.