Biciklistički festival u sklopu projekta Amazon of Europe Bike Trail okupio brojne rekreativce

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Europskog tjedna kretanja u Koprivnici je u subotu 21. rujna održan Biciklistički festival koji je dio Međunarodnog biciklističkog festivala Europska Amazona. Organizator Festivala je Koprivničko-križevačka županija ujedno i partner u europskom projektu Amazon of Europe Bike Trail, u suradnji s Old timer Klubom “Biciklin” Koprivnica i Biciklističkim klubom ROTOR Koprivnica. Biciklijadu je u ime Koprivničko-križevačke županije podržao predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar koji je okupljenima zahvalio na odazivu te naglasio važnost rekreacije i zdravog načina života.

Okupljanje biciklističkih rekreativca i svih oni koji se tako osjećaju započelo je u jutarnjim satima na koprivničkom Zrinskom trgu, a nakon promotivnih aktivnosti i počasnog kruga članova Old timera Kluba „Biciklin“ sudionici su se uputili rutom prema Gabajevoj Gredi na imanje Grofova hiža gdje je za sve uzvanike upriličen ručak, a dočekala ih je načelnica Općine Hlebine Božica Trnski. Druženje osamdesetak biciklističkih rekreativaca iz Koprivnice, Zagreba i Varaždinske županije je proteklo u ugodnoj atmosferi uz dogovor kako će se na biciklijadu odazvati i iduće godine.

Međunarodni festival Europska Amazona ove godine se održava od kolovoza do listopada, a sastoji se od jedanaest biciklističkih događaja u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji.

Služba ureda župana

Projekt Amazon of Europe Bike Trail sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. lipnja 2018. te traje do 31. svibnja 2021. Ukupna vrijednost projekta je 3,176,000.00 €, podijeljenih između 15 partnera.