Bibliobus dovodi u goste književnicu Željku Horvat-Vukelja djeci u Drnju i Peterancu

U ponedjeljak, 12. listopada 2015. u Osnovnoj školi „Fran Koncelak“ Drnje i Područnoj školi Peteranec gostovat će književnica Željka Horvat-Vukelja u sklopu programa „Bibliobus vam dovodi u goste…“

Željka Horvat-Vukelja autorica je kratkih priča, igrokaza, romana i slikovnica za djecu. Objavila je stotinjak kratkih priča, dvadesetak dječjih igrokaza, roman „Putovanje patuljka Zvončića“ i nekoliko slikovnica među kojima se posebno ističu „Slikopriče“, „Nove slikopriče“, „Balončica“, „Hrabrica“ i dr. Njena gostovanja namijenjena su prvenstveno učenicima nižih razreda osnovne škole, a na uvijek veselim susretima autorica najmlađoj publici predstavlja svoje pričokaze, tj. priče o obliku kratkog igrokaza u čijoj izvedbi djeca redovito i sama sudjeluju.

„Bibliobus vam dovodi u goste…“ program je Bibliobusne službe Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica u okviru kojega se svake godine organizira gostovanje dječjih književnika ili održavanje kazališnih predstave u manjim mjestima širom Koprivničko-križevačke županije, u kojima bibliobus ima svoja stajališta. Time bibliobus dodatno ostvaruje svoju ulogu promicanja kulturnog života u mjestima koja obilazi. Osim što omogućava posudbu knjiga, u ta mala mjesta donosi i druge kulturne sadržaje, pri čemu su posebno važni programi za najbrojnije njegove korisnike, a to su djeca.

Ana Škvarić
Dipl. knjižničarka – informator u bibliobusu
Voditeljica Bibliobusne službe
Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica