Besplatnom edukacijom do javnih radova i prilika za zapošljavanje na zelenim poslovima

Započela edukacija za dugotrajno nezaposlene osobe u sklopu projekta "Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva"

U ponedjeljak je, u sklopu pilot projekta “Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva”, započela edukacija za Savjetnik/ca za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima (tzv Energetski savjetnik/ca), a koju će pohađati 15 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja grada Križevci. Ideja projekta je promocija zapošljavanja i samozapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba koji kroz program edukacije stječu kvalifikacije za usluge energetskog savjetovanja. Energetski savjetnici se potom zapošljavaju kroz program javnih radova sa 100% sufinanciranom plaćom na 6 mjeseci i pomažu smanjiti račune za struju, vodu i grijanje energetski siromašnim kućanstvima s područja Županije.

12247149_754783811299816_5312924299327898761_nU pilot projektu edukacija je za polaznike besplatna i neformalna, namijenjena za dugotrajno nezaposlene osobe sa područja Koprivničko-križevačke županije, a provodi ju Pučko otvoreno učilište u suradnji s Programom UN-a za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj. Kroz program edukacije, polaznici će u 120 sati teorijske i praktične nastave steći mnoge praktične i primjenjive vještine koje će moći primjenjivati u svom domu, susjedstvu i kućanstvima koja će se obići u sklopu projekta.

Prijave za energetsko savjetovanje kućanstva s područja grada Križevci i Koprivničko križevačke županije su već otvorene i za to je dovoljno kontaktirati Gradski ured za gospodarenje energijom na mail adresu: energetski.ured@krizevci.hr

Partneri u projektu su Koprivničko-križevačka županija, Grad Križevci i Pučko otvoreno učilište Križevci, kao suradnici projekt podržavaju UNDP Hrvatska, Volonterski centar Link, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Križevci, a sufinancira ga Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Kontakt:
Ured za gospodarenje energijom
Grada Križevaca
048 628 942
energetski.ured@krizevci.hr

Foto: Grad Križevci