„Batinske Bass Gastro“

U sklopu turističke priredbe „Legenda o Picokima“ u nedjelju je 30. lipnja na jezeru Batinske održan 4. Batinske Bass Gastro 2013. Za odličnu organizaciju pobrinuli su se članovi Poljoprivredne udruge Kalinovac uz brojne sponzore događanja. U sklopu manifestacije održana je likovna kolonija na kojoj se okupilo 14 umjetnika, natjecanje u izlovu pastrvskog grgeča u kojem je sudjelovalo 18 mladih ribiča te natjecanje u spremanju “Poberunskog graja”.

Načelnik Općine Kalinovac Branko Sobota dodijelio je najuspješnijim ribičima zaslužene nagrade i priznanja, a okupljenima se obratio i čestitao im i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota. Od 14 ekipa koje su se natjecale u pripremanju “Poberunskog graja” povjerenstvo je prvo mjesto dodijelilo Poljoprivrednoj udruzi Kalinovac, do je drugo mjesto pripalo ekipi Hotela Picok, a pehare im je uručio dožupan Darko Sobota koji je ujedno pozdravio velik broj okupljenih mještana i gostiju koji su prisustvovali ovoj manifestaciji.

Manifestaciju je svojim programom uveličala Dramska skupina KUD-a Grgur Karlovčan komedijom “Jel bumo skoro v toj Evropi”, a sve je završeno spektakularnim vatrometom i dočekom ulaska RH u Europsku uniju.