Auto-klub Koprivnica povodom 70. rođendana dodijelio priznanje Koprivničko-križevačkoj županiji

U Hotelu Podravina danas je svečano obilježena 70. obljetnica rada i djelovanja Auto-kluba Koprivnica, a tom su prilikom uručene nagrade i priznanja partnerima Kluba koji sudjeluju u ostvarivanju zadanih ciljeva i zadataka u području prometa.

Tajnik Auto-kluba Boris Dušić uvodno je pozdravio prisutne te zahvalio svima koji su doprinijeli razvoju Kluba, osvrnuvši se na rezultate i aktivnosti u proteklom razdoblju.

Župan Darko Koren uputio je čestitku Klubu povodom 70. rođendana te zahvalio na dosadašnjoj suradnji u zajedničkim programima. Kako je promet sve važnija sastavnica gospodarstva i ima velik utjecaj na gospodarske tokove, župan je istaknuo kako: „Uloga Auto-kluba Koprivnica izuzetno je važna i mjerljiva, a u Koprivničko-križevačkoj županiji uvijek će pronaći partnera i suradnika kako bi kroz razne programe i radom na prevenciji zajedno unaprijedili sigurnost u prometu te doprinijeli smanjenju broja prometnih nesreća.“.

Predsjednik Hrvatskog auto-kluba Slavko Tušek osvrnuo se na povijesni razvoj auto-klubova u Republici Hrvatskoj te pohvalio dosadašnji rad dva temeljna auto-kluba, Koprivnice i Križevaca. Dodao je kako je preventivno djelovanje jedno od najvažnijih segmenata rada u prometu, a posebno kako bi se pridonijelo održavanju postojećih statistika koje ukazuju na smanjenje broja prometnih nesreća u protekloj godini.

Također, povodom obilježavanja 70. obljetnice Kluba, župan je u ime Koprivničko-križevačke županije primio Priznanje za poseban doprinos u ostvarivanju ciljeva i zadataka Auto-kluba Koprivnica u području prometne preventive.

Auto-klub Koprivnica danas broji 3 834 člana, čime se prema broju vozila svrstava među desetak vodećih temeljnih autoklubova u sastavu Hrvatskog auto-kluba, a također participira u raznim programima kojima se želi osvijestiti sudionike prometa o potencijalnim opasnostima te pridonijeti prometnoj sigurnosti.

Služba ureda župana