Alumni VGUK predstavili projekt revitalizacije kulturne baštine Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima

U Velikoj dvorani Hrvatskoga doma jučer je predstavljen projekt Alumni VGUK pod nazivom “Revitalizacija kulturne baštine Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima”. Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije, koja je i sufinancirala projekt, prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Marcela Andreata-Koren kazala je kako VGU veže povijest, studente, građane Križevaca i Koprivničko-križevačku županiju. „Točno smo 161. godinu stari i imamo puno toga za pokazati. Alumni su bivši studenti Učilišta koji rade za dobro i promociju Učilišta. Ima li ljepše promocije od onoga što inače rade, od ovoga što rade sada. Imaju ideju koju provode u djelo i imaju što za pokazati“, istaknula je dekanica Andreata-Koren.

O Visokom gospodarskom učilištu kao ustanovi bogate tradicije i koja je ponos Koprivničko-križevačke županije govorio je zamjenik Ljubić.

„Jako je lijepo što Alumni bivših studenata njeguju tradiciju i vode brigu o tome što se radilo na Visokom gospodarskom učilištu i da to prenose na druge generacije. Vjerujem da će i budući studenti upisati VGU i nastaviti tradiciju Učilišta. Županija prati svaki projekat i vjerujem da ćete i dalje biti tako vrijedni. Mi smo tu da vas podržimo“, istaknuo je zamjenik Ljubić.

Prisutnima se obratila i voditeljica projekta, ujedno i predsjednica Alumni kluba Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Martina Zrno koja je zahvalila na podršci.

„Članovi svojim znanjem i iskustvom pridonose rastu i razvoju Udruge. Od osnutka radimo na povezivanju sadašnjih i bivših studenata. Nastojimo  biti putokaz i podrška studentima, ali i Visokom gospodarskom učilištu. Radili smo na nekoliko projekata, izdali brošuru, organizirali proslavu 160. godina Visokog gospodarskog učilišta“, dodala je predsjednica Zrno.

Na svečanosti su tematski govorili Marina Vidović Krušić, o povijesnoj zbirci poljoprivrednog školstva, Renata Husinec o prošlosti VGU-a te Ozren Blagec, o ravnateljima Učilišta iz prošlosti, a događaj je svojim nastupom uveličao HPD Kalnik.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana