Albanska nacionalna manjina u Koprivničko-križevačkoj županiji obilježila četvrtu obljetnicu kanonizacije Svete Majke Terezije

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u subotu, 5. rujna prisustvovao je obilježavanju 23. godišnjice smrti i četvrtu godišnju kanonizacije Svete Majke Terezije, katoličke svetice i redovnice albanskoga podrijetla. Obilježavanje obljetnice organizirao je predstavnik albanske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Driton Prekazi koji je u uvodnom govoru podsjetio na veličinu Svete Majke Terezije i brizi koja je svetica našeg doba posebno iskazivala prema  siromašnima, bolesnima, siročadi i umirućima. Prekazi je zahvalio i Županiji na podršci albanskoj nacionalnoj manjini istaknuvši konstruktivnu suradnju i visoku razinu međusobnog razumijevanja.

Članovima albanske zajednice se obratio i zamjenik župana Ljubić naglasivši odličnu suradnju i brigu Županije prema nacionalnim manjinama te podsjetio na prošlogodišnji svečani prijem koji je u Županijskoj upravi upriličen  za delegaciju veleposlanstva Republike Albanije u Republici Hrvatskoj koju je predvodio veleposlanik Republike Albanije Nj.E. g. Riza Poda čime su potvrđeni prijateljski odnosi dviju zemalja.

Nakon sastanka u Župi sv. Majke Terezije u Starigradu služena je  sveta misa koju je predvodio župnik  vlč. Ivica Puškadija, a uz brojne vjernike i članove albanske nacionalne manjine, prisustvovala joj je i Ermina Lekaj Prljaskaj, zastupnica albanske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru.

Izvor fotografija: Tomislav Horvatinović

Služba ureda župana