Aktivnosti županijske Vatrogasne zajednice

Kao i svake godine, vatrogasci s područja Koprivničko-križevačke županije sudjeluju u redovitim dislokacijama i to na otoku Lastovo i otočju NP Brijuni. Po šest djelatnika iz JVP Koprivnica i po dva iz JVP Đurđevac raspoređena su u četiri smjene od 30. lipnja do 14. srpnja te od 14. do 28. srpnja, a na dislokacije su poslana i vozila. Na otoku Lastovu nalazi se vozilo u vlasništvu JVP Đurđevac, a na otoku NP Brijuni nalaze se ukupno dva vozila, jedno u vlasništvu JVP Koprivnica i jedno u vlasništvu VZG Koprivnica, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Štaglinec.

Pored dislokacija, bitno je naglasiti kako osim intervencija suzbijanja požara i poplava, vatrogasci poduzimaju i brojne operativne i preventivne aktivnosti te trenutno opremaju i kontroliraju ispravnost vatrogasne opreme.

U prvih šest mjeseci ove godine bilo je ukupno 186 događaja odnosno intervencija te je u žetvenom periodu zabilježeno desetak požara na području Županije. Održane su i mnoge obljetnice rada i postojanja Društva na kojima su podijeljena priznanja, spomenice, medalje i plamenice zaslužnim vatrogascima.

Što se tiče vatrogasnih natjecanja, bitno je za istaknuti da će vatrogasci s područja Županije nastupiti na ovogodišnjem Državnom natjecanju za mladež koje će se održati 24. rujna u Puli te Državnom natjecanju za odrasle koje će se održati 1. listopada.

Trenutno na području Županije ima 1125 operativnih vatrogasaca od kojih je 117 zaposlenih u Javnim vatrogasnim postrojbama gradova Koprivnica (63), Đurđevac (33) i Križevci (21), a ukupno djeluje 137 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Služba ureda župana