Adela Sočev i Robert Vulić novi su članovi Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u petak, 22. rujna održao je prijem za ravnateljicu županijskog Društva Crvenog križa, ujedno i ravnateljicu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Adelu Sočev i predstavnika braniteljskih udruga i volontera Roberta Vulića, povodom njihovog imenovanja u Nacionalni odbor za razvoj volonterstva.

Zamjenik im je uputio čestitke, kazavši kako je to „veliko priznanje i za Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju, te kako je ovaj kraj poznat po volonterima, predvođenim Crvenim križem, koji se nesebično uključuju u pomoć građanima“. Iako su prisutni u brojim aktivnostima, potrebno je dodatno raditi na promociji volonterstva u javnosti,  smatra zamjenik Ljubić, spomenuvši i hvalevrijedan projekt Gradskog društva „Volimo volontiranje“ koji će uključiti  koprivničke osnovne škole i edukaciju učenika.

Ravnateljica Sočev naglasila je kako je imenovanje u savjetodavno tijelo Vlade RH ogromna čast, ali i odgovornost, te kako je jedina predstavnica Crvenog križa na državnoj razini.

Crveni križ je najveći organizator volontiranja, što posebno dolazi do izražaja u kriznim situacijama. Naši su volonteri sudjelovali u poplavama i migrantskoj krizi na ovom području, ali i u raznim situacijama na području cijele Hrvatske, te su oslonac za djelovanje Crvenog križa, ali i neprocjenjiva vrijednost za društvo.“, dodala je ravnateljica Sočev, izrazivši zadovoljstvo što je u Nacionalni odbor ušao i volonter GDCK Koprivnica Robert Vulić. Još je kazala kako je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odredilo kriterije imenovanja, primjerice broj volontera i volonterskih sati, u čemu je predvodilo koprivničko Gradsko društvo, te kako je volontere potrebno okupiti i educirati, što je podloga za povlačenje sredstava iz Europske unije.

Volontiranje je odličan osjećaj“, poručio je predstavnik braniteljskih udruga Robert Vulić, istaknuvši važnost edukacije volontera, ali i suradnje među udrugama, te je dodao kako se „u kriznim situacijama bez volonterske podrške ne bi moglo funkcionirati.“ Svojim će iskustvom doprinijeti razvoju volonterstva te potaknuti druge da slijede njegov primjer.

Služba ureda župana