U tijeku pripreme za 13. Dane voća Koprivničko-križevačke županije

U srijedu, 28. rujna 2011. godine u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je druga po redu sjednica Organizacijskog odbora 13. Dana voća Koprivničko-križevačke županije.

Dani voća su središnja manifestacija posvećena promociji voćarske proizvodnje u Koprivničko-križevačkoj županiji koja u svom trinaestogodišnjem kontinuitetu održavanja okuplja proizvođače voća i voćnih prerađevina iz Koprivničko-križevačke i susjednih županija s ciljem promicanja vrijednosti razvoja domaće proizvodnje i prerade voća.

U završnoj fazi priprema manifestacije definirane su teme predavanja stručnog skupa koji će se održati prvog dana manifestacije u petak 14. listopada 2011. godine s početkom u 17,00 sati u Obrtničkom domu, Basaričekova 10 u Đurđevcu.

Izložbeno prodajni dio manifestacije Dani voća Koprivničko-križevačke županije 2011. godine održat će se u subotu, 15. listopada 2011. godine na središnjem gradskom trgu, Trgu svetog Jurja u Đurđevcu, a započinje svečanim otvorenjem u 10,00 sati.

Svečanom otvorenju prethodit će otvorenje prigodne izložbe umjetničkih fotografija na temu voća autorice Sanje Flajs Vidaković u 9,15 sati u prostoru Gradske knjižnice Đurđevac.

Manifestacija Dani voća Koprivničko-križevačke županije i ove se godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, a uz već tradicionalne sadržaje izložbu i prodaju voća i voćnih prerađevina, te biranje najljepše uređenih štandova, manifestacija će biti popraćena i brojnim kulturno-umjetničkim i edukativnim sadržajima.

Ravnateljica: Melita Birčić, v. r.