Župan sa suradnicima uručio priznanja za najbolje dječje likovne i literarne radove na natječaju Volim Podravinu i Prigorje

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U koprivničkom kinu Velebit danas je upriličeno svečano uručenje priznanja za najbolje dječje likovne i literarne radove na natječaju Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije „Volim Podravinu i Prigorje“. Ovogodišnja tema bila je „Podravci i Prigorci obogatili su veliku europsku obitelj“, a na natječaj su pristigla 25 likovna rada iz 11 vrtića, 96  likovna rada  učenika  iz 16 osnovnih škola s područja županije te 12 literarnih radova učenika iz  devet osnovnih škola.

Svečanom programu prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, pomoćnica direktora Turističke zajednice Kristina Sočev te ostali suradnici. Brojne školarce, vrtićarce, odgajateljice, učiteljice, ravnatelje i mentore pozdravio je župan Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice, izrazivši zadovoljstvo što su mali kreativci svojim prekrasnim radovima i ove godine iskazali svoje stvaralačko umijeće te ljubav prema Županiji i kraju u kojem žive.

„Svake godine održavamo ovu lijepu tradiciju kojom vi najmlađi na najljepši način pokazujete ljubav i kreativnost prema svojem kraju. Ovim radovima širimo ljubav prema našoj domovini, općinama, gradovima, županiji i obitelji iz koje dolazimo. Iskrena zahvala našoj Turističkoj zajednici i svima vama koji se trudite tu ljubav potaknuti na ovakav stručan način iako ona već postoji u vašim srcima, a to pokazuju vaši prekrasni radovi“, istaknuo je župan.

Zamjenica direktora županijske Turističke zajednice zahvalila je Županiji na svesrdnoj pomoći tijekom godina naglasivši vrijednost koju projekt „Volim Podravinu i Prigorje“ ima za zajednicu.

„Projekt uz pomoć Županije provodimo već nekoliko godina i ova puna dvorana najbolje govori o njegovoj uspješnosti. I ove smo godine primili brojne prijave, a pristigli radovi su nam svojim motivima i šarenilom pokazali veliko bogatstvo koje Podravci i Prigorci unose u veliku europsku obitelj. Najveće bogatstvo ste dakako vi najmlađi, hvala vama, roditeljima i mentorima na trudu koji ste uložili u prekrasne radove“, dodala je Sočev.

Prije podjele nagrada, okupljeni su uživali lutkarskoj predstavi o sigurnosti u prometu „Zebrasta priča“ koju su pripremili su volonteri Udruge invalida grada Koprivnice Bolje sutra, nakon čega su priznanja nagrađenima podijelili župan, zamjenici župana, predsjednik Županijske skupštine i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice.  Prispjele radove Turistička zajednica nagradila je novčano, a vrtići i škole za 1. mjesto dobili su 1.200,00 kuna, 2. mjesto nagrađeno je s 800,00 kuna, dok je 3. mjesto nagrađeno s 500,00 kuna.

Popis nagrađenih u pojedinim kategorijama možete pogledati OVDJE.

Služba ureda župana