Uz stručna predavanja započeli 22. Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica u petak, 4. svibnja, stručnim predavanjima započela je 22. po redu manifestacija posvećena poljoprivrednoj proizvodnji – Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije.

Okupljenim poljoprivrednicima i drugim zainteresiranim gostima prvo su prezentirani programi obrazovnih institucija s ciljem popularizacije zanimanja koja nude, kao i s naglaskom na važnost obrazovanja kao jednim od faktora konkurentnosti na tržištu. Ravnatelj Toni Svoboda govorio je o programima križevačke Srednje Gospodarske škole, dok je stručne studije Visokog gospodarskog učilišta Križevci predstavila pročelnica Odjela za stručne studije dr.sc. Marcela Andreata-Koren.

Franjo Babić u ime PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja održao je predavanje na temu „Kratki opskrbni lanci“, dok je Andreja Babić iz Hrvatske poljoprivredne agencije govorila o temi „Način utvrđivanja bređosti krava iz mlijeka“.

U ime Uprave za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede Andreja Laklija predstavila je aktualne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, a zatim je Tatjana Međimurec u ime Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe informirala okupljene o temi „Mjera 10 – poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene“.

Dani travnjaka, kroz više od dvadeset godina održavanja, profilirali su se kao značajna sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji na području stočarske, ratarske, ekološke, voćarske, vinogradarske i tradicijske poljoprivredne proizvodnje, kao i poduzetništva s  naglaskom na ruralni razvoj.

Manifestacija se održava od 4. do 6. svibnja na prostoru Sajmišta u Koprivnici, a program možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana