Zamjenik Sobota obišao županijske poduzetnike koji su se predstavili na 17. sajmu „Proizvodi hrvatskog sela“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu od 16. do 18. ožujka 2018. godine održana je 17. po redu sajamska manifestacija „Proizvodi hrvatskog sela“, na kojoj se predstavilo 65 izlagača iz svih dijelova Hrvatske.

Koprivničko-križevačka županija organizirala je i financijski podržala zajednički nastup za osam županijskih poduzetnika, koji su predstavili svoje proizvode od meda, mlijeka i voća te čajeve. Županijski izlagački prostor obišao je i zamjenik župana Darko Sobota te poduzetnicima poželio mnogo uspjeha u predstavljanju posjetiteljima, kao i stvaranje novih poslovnih kontakata.

Temeljni ciljevi ove manifestacije su promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača s proizvodima do kojih teže dolaze, uz naglasak na kulturu i tradiciju hrvatskog sela. Na sajmu sudjeluju proizvođači najboljih domaćih proizvoda, a posjetiteljima su, između ostalog, predstavljena i vina, maslinova i bućina ulja, sirevi te suhomesnati proizvodi.

Sajam je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a na otvorenju se obratio i organizator sajma Damir Kovačić koji je istaknuo kako su se posljednjih 17 godina tržište i proizvodnja tradicijskih proizvoda promijenili te kako je ova manifestacija katalizator razvoja poljoprivrednih gospodarstava.

Služba ureda župana