DVD Sigetec održao redovnu godišnju skupštinu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U Društvenom domu Sigetec održana je 127. po redu godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sigetec, kojoj su u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan te referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

Svečani dio sjednice vodila je članica DVD-a Marija Horvat, a okupljenima se na početku obratio predsjednik DVD-a Davor Nemedan te im zaželio dobrodošlicu. Uz zapovjednika Habijana i referenta Škvorca, koji su pohvalili predan rad i rezultate članova DVD-a, prigodnim su se govorima obratili i načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić te njegov zamjenik, a ujedno i zapovjednik Društva, Darko Palaš.

Skupštini se odazvalo 12 dobrovoljnih vatrogasnih društava i četiri lokalne udruge, a jednoglasno su usvojeni Plan rada i Financijski plan za 2018. godinu.

Od aktivnosti vrijedi istaknuti kako je prošle godine troje vatrogasaca, Josip Jarža, Emanuel Senković i Sanjica Hrenić završilo osposobljavanje za vatrogasnog dočasnika, a na skupštini su dodijeljena i priznanja, i to Emanuelu Senkoviću za uzornog vatrogasca  i Josipu Vrlcu za predan rad u društvu. Također, zbog višegodišnjeg zalaganja priznanja su primili Štefica Igrec za 20 godina, Franjo Živko za 30 godina te Ignac Pavša za 50 godina djelovanja.

Služba ureda župana