U Legradu se na 10. kulturološkim susretima prisjetilo obitelji Zrinski

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Općina Legrad prošlog je vikenda bila domaćin jubilarnih 10. kulturoloških susreta u spomen na obitelj Zrinski, kojima su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnik Legrada Ivan Sabolić, načelnica Općine Ortilos i počasna građanka Legrada Marika Zoltanne Kunos, predstavnici općina Zakany, Mlinarci, Donja Dubrava, Donji Vidovci i Belezna, načelnik Općine Murakeresztur  Lajos Pavlicz Jozsef, svećenica Evangeličke crkvene općine Legrad Davorka Horvat, studenti vojne akademije „Nikola Zrinski“ iz Budimpešte, kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i Mađarske te brojni drugi uzvanici.

Zamjenik Ljubić pozdravio je goste iz Mađarske, Međimurske županije i općina kazavši kako ovakvi projekti suradnje, temeljni na zajedničkom povijesnom i kulturološkom naslijeđu doprinose promociji Županije, ali i cijele Hrvatske. Zamjenik je dodao kako nas s Mađarskom vežu i brojni projekti prekogranične suradnje, kao i čvrsto prijateljstvo, te je sudionicima manifestacije poželio da se ugodno osjećaju u Legradu i razmjene korisna iskustva.

Počasnu zastavu na čuvanje na godinu dana primio je načelnik Općine Murakeresztur Lajos Pavlicz Jozsef, a u kulturno-umjetničkom dijelu programa svoju je tradiciju predstavilo nekoliko društava, između ostalih, domaćin KUD „Zrin“ Legrad, mažoretkinje iz Ortilosa i KUD „Donji Vidovec“.

U želji da se održe uspomene na obitelj Zrinski i utvrdu Novi Zrin prije, prije deset godina pokrenut je projekt Kulturoloških susreta, kojima je svake godine domaćin druga općina, a koji povezuje pogranična naselja s hrvatske i mađarske strane.

Služba ureda župana