Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije održala sjednicu

U Vatrogasnom domu u Koprivničkim Bregima održana je sjednica Predsjedništva, Zapovjedništva i Nadzornog odbora Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Na početku sjednice usvojen je zapisnik s prethodne sjednice Predsjedništva, Zapovjedništva i Nadzornog odbora nakon čega je predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Ivan Matosović izvijestio prisutne o realizaciji Financijskog plana u razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2016. godine.

Pored toga, na sjednici je donesen rebalans Financijskog plana za 2016. godinu, a ujedno je utvrđen i Prijedlog Programa rada kao i Prijedlog Financijskog plana za 2017. godinu s projekcijama za 2018. i 2019. godinu.

Pružen je i kratki osvrt o održanom Državnom natjecanju vatrogasne mladeži kao i informacija o intervencijama za prvih 10 mjeseci ove godine.

Županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan izvijestio je kako je u prvih 10 mjeseci ove godine bilo ukupno 126 požarnih intervencija od čega je najviše bilo požara otvorenog prostora. Što se tiče tehničkih intervencija, ukupno ih je bilo 149 od čega su prednjačile tehničke intervencije u prometu. Naglasio je kako su pored intervencija, pružene i ukupno 53 usluge poput prijevoza vode i osiguranja javnih skupova, plinskih i naftnih bušotina te postrojenja. Ujedno je dodao kako je u prvih 10 mjeseci ove godine najviše intervencija i obavljenih usluga imala Javna vatrogasna postrojba Koprivnica, čak 158.

Služba ureda župana