Građani u središtu foruma o decentralizaciji i lokalnim razvojnim politikama

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Uz ugledne predavače iz Europske unije, na forumu će sudjelovati i domaći priznati stručnjaci koji se bave reformama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.
Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, 24. rujna 2015. godine u Hotelu Westin u Zagrebu održat će se forum Građani u fokusu – decentralizacija i lokalne razvojne politike kojeg organiziraju Hrvatska zajednica županija, Zaklada Konrad Adenauer i poslovni tjednik Lider.
O neizbježnoj funkcionalnoj i fiskalnoj decentralizaciji koja bi građanima približila, olakšala i ubrzala pristup uslugama želi se progovoriti jasno i stručno.
Uz ugledne predavače iz Irske, Danske, Njemačke i Poljske koji će podijeliti iskustva u provedbi reformi na regionalnoj razini upravljanja koje su uspješno zaživjele u tim zemljama, na forumu će sudjelovati i domaći priznati stručnjaci koji se bave reformama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.
Forum je namijenjen dužnosnicima i službenicima lokalne i područne samouprave, institucijama, agencijama, ministarstvima, saborskim zastupnicima, udruženjima jedinica lokalne samouprave, Odboru regija, članovima radnih skupina, predstavnicima znanstvene zajednice, medijima te svima kojih se ta tema dotiče, ali i onima koji mogu biti korektiv u usmjeravanju i provođenju reforme područne samouprave u Hrvatskoj.
Koje su mogućnosti i oblici lokalne i regionalne samouprave koje pružaju europski primjeri, koje su to otvorene mogućnosti za različite modele reforme, kolika je važnost političkog i stručnog konsenzusa u stvaranju osnova za reformu te, najvažnije, koje su dobrobiti koje građani moraju imati od reforme, samo su neke od važnih tema koje će se otvoriti na forumu.
Više informacija o forumu možete pronaći na internetskoj stranici: http://www.lider.media/forum-guf-2015/.

Hrvatska zajednica županija