Predstavljen kalendar događanja Šoderica 2015.

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u organizaciji Koprivničko – križevačke županije, županijske Turističke zajednice i Općine Legrad predstavljen je kalendar događanja i manifestacija tokom ljeta koje će se održavati na jezeru Šoderica s ciljem razvijanja Šoderice i njezinih sadržaja te vraćanja na županijsku turističku kartu.
U cilju nam je vratiti stari sjaj Šoderice, do čega polako i dolazimo zahvaljujući suradnji s brojim partnerima, od onih koji sudjeluju u izradi zabavnih programa, do strateških investitora koji bi na jezeru gradili ili rekonstruirali postojeće objekte, a Županija će zajedno sa županijskom Turističkom zajednicom logistički i financijski podržati programe“ istaknuo je zamjenik Darko Sobota.
Iz prošlogodišnjeg programa, a koji će se nastaviti i ove godine izdvojena su dva programa koja su doprinijela različitosti sadržaja na Šoderici. U prvom redu to je adrenalinski park i manifestacija Beer throne challenge. Ove godine priprema sezone započela je puno ranije, a rezultat toga je mnoštvo programa koji su ušli u kalendar zbivanja za ovu sezonu koja je započela 1. svibnja roštiljadom i druženjem.
Prošle godine ste bili svjedoci da je Šoderica oživjela,a ove godine nam je cilj da budemo na razini prošle, ali i da napravimo korak dalje odnosno da Šoderica postane mjesto na koje ljudi žele ići“ naglasio je direktor Turističke zajednice Zdravko Mihevc.
O značaju Šoderice za Općinu Legrad, načelnik Ivan Sabolić je rekao „Šoderica je naš najveći turistički potencijal na području Općine. Koncentrirali smo se na desetak manifestacija uz pomoć Turističke zajednice, Koprivničko – križevačke županije i udruga, a svaka pomoć nam je dobrodošla“.
I ove godine značajan doprinos očekuje se od studenata volontera, koji su prošlogodišnjom organizacijom sportskih i glazbenih sadržaja privukli brojne turiste na Šodericu. „Želimo potaknuti mlade na rad i ovakvim aktivnostima doprinijeti revitalizaciji jezera“ poručio je predsjednik Udruge športske rekreacije podravskih studenata Ivan Kičinbaći.
Zahvaljujući konjičkom Klubu Bilogorski renđeri koji se sve više uključuju u turistička zbivanja na području Županije, Šoderica će ove godine imati novi program, a to je Country vikend najavio je Davor Rajšel iz kluba.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.