Otvorene izložbe slika u Beču

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji, jučer su u Hrvatskom centru u Beču otvorene izložbe slika Alpe Adria srce naive, nastalih lani u Hlebinama na umjetničkoj koloniji, te slika i kipova Udruge hlebinskih slikara i kipara naive. Sve posjetitelje su prigodnim riječima dobrodošlice pozdravili Tibor Jugović predsjednik Hrvatskog centra Beč i Franjo Palković predsjednik udruge LIKUD inače partner Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije u projektu Alpe Adria srce naive. U ime suorganizatora navedenih izložbi županijske Turističke zajednice i Udruge hlebinskih slikara i kipara naive, govorili su direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski i Zlatko Kolarek predsjednik Udruge hlebinskih slikara i kipara naive. Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Koprivničko-križevačke županije Marijan Štimac upoznao je prisutne o Savezu Alpe Adria i projektima koje provodi Županija, a o naivnoj umjetnosti, na jedan posve drugačiji način, povjesničar umjetnosti Anto Nađ. Izložbe, koje se mogu razgledati do 18. svibnja otvorila je gospođa Zdenka Weber ministar savjetnik u Veleposlanstvu RH u Beču.
U programu, kojem su nazočili brojni hlebinski slikari, sudjelovao je i glazbeni sastav Dubrovački kavaljeri. Nakon otvorenja posjetitelji su se družili s umjetnicima na prigodnom domjenku koji su priredili domaćini, a mogli su, uz županovo vino, kušati i klipiće s koprivom i pogačice restorana Klas iz Koprivnice dok su atmosferu upriličili najstariji hlebinski tamburaši. Nakon Beča izložbe će biti postavljene u Velikom Borištofu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.