Udruga „Bolje sutra“ i OŠ Koprivnički Ivanec održale radionicu „Kad riječi bole“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice 9. veljače 2015. provodila je aktivnosti u okviru projekta „Moj izbor je NE nasilju“ odobrenog od Ministarstva socijalne politike i mladih na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima te vršnjačkog nasilja. U Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec održana je radionica pod nazivom „Kad riječi bole“ u kojoj su sudjelovali učenici sedmog i osmog razreda. Radionica je bila usmjerena povećanju svijesti o razmjerima i posljedicama verbalnog /emocionalnog/ zlostavljanja. Učenici su u brojnim primjerima imali priliku doživjeti i prepoznati osjećaje kada ih se riječima, komentarima, prosuđivanjima, omalovažavanjima, diskriminiranjima, isključivanjima emocionalno povrijedi. Također, naveli su kako se svatko od njih našao u nekoj od takvih situacija te da se osobno može pridonijeti smanjivanju verbalnog nasilja. Uz pjesmu „Nemoj mi se rugati“ učenici su potaknuti na razumijevanje i poštovanje različitosti te stvaranje ugodnijeg okruženja. Izvoditeljica je bila psihologinja Renata Glavica iz Mobilnog centra za unapređenje zdravlja, osobnih potencijala i međuljudskih odnosa „SYNERGIA“.
Partneri u projektu su Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Osnovna škola Koprivnički Ivanec i Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Suradnici u projektu su Mobilni centar za unapređenje zdravlja, osobnih potencijala i međuljudskih odnosa „SYNERGIA“, „IPA-REGIONALNI KLUB I.P.A. KOPRIVNICA“ i općina Koprivnički Ivanec.

Marija Mraz
predsjednica Udruge „Bolje sutra“