Županijske službe pružile potporu kolegama u Slavoniji u borbi protiv poplava

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ekipe Županijskog interventnog tima Crvenog Križa, Gorske službe zaštite i spašavanja i Udruga za pomoć i spašavanje na vodama Koprivničko-križevačke županije pružili su potporu kolegama u Slavoniji u borbi protiv poplava.

Dana 15. svibnja 2014. g. nakon zaprimljene dojave Državne uprave za zaštitu i spašavanje o očekivanom porastu vodostaja na rijeci Savi u pripravnost su stavljeni interventni timovi: Županijski interventni tim Crvenog Križa (7 osoba), 4 kamiona za prijevoz vode koji su prethodno dezinficirani i pripremljeni za prijevoz pitke vode, 20 vatrogasaca sa kombijima i 10 pumpi za ispumpavanje vode, Gorska služba zaštite i spašavanja (5 osoba) i Udruga za pomoć i spašavanje na vodama Koprivničko-križevačke županije sa stručnim suradnikom za promet i poslove zaštite i spašavanja gosp. Stjepanom Behinom, koji kasnije na poziv Hrvatskog crvenog križa te po zapovjedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika Civilne zaštite, odlaze u Slavoniju.

Nakon uviđaja na terenu i u dogovoru sa glavnim stožerom prema ukazanoj potrebi u Koprivnici je na prostoru stare koprivničke vojarne organizirano veliko skladište za prihvat stočne hrane u kojem, prema obavijesti u medijima 30. svibnja 2014. počinje prikupljanje stočne hrane u vremenima od 09.00 do 14.00 i od 16.00 do 20.00 h.

Detaljno izvješće nalazi se u prilogu ispod.

Odsjek za komunikacije i protokol