PŠ Otočka primila nagradu za najljepši školski vrt među područnim školama u Hrvatskoj, posebno priznanje i Učeničkom domu Križevci

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Područna škola Otočka, koja djeluje u sklopu Osnovne škole Gola, osvojila je prvo mjesto na natjecanju „Najljepši školski vrtovi Republike Hrvatske za sezonu 2020./2021.“ u kategoriji najljepših školskih vrtova područnih škola.

Svečanosti dodjele nagrada koja je  u petak, 11. ožujka održana u prostorima Hrvatske radiotelevizije prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, ravnateljica OŠ Gola Violeta Pranjić, učiteljica razredne nastave u PŠ Otočka Sanja Solić te učenici. Posebno priznanje pripalo je i Učeničkom domu Križevci.

Zamjenik Ljubić čestitao je nagrađenima, dodavši kako su ovakva priznanja najljepši način za promociju Koprivničko-križevačke županije. Nastavnike i učenike pohvalio je što su svojom predanošću ekologiji i brigom za vrtove ostvarili uspješne rezultate na državnoj razini te im je poželio mnogo sreće u daljnjim aktivnostima.

Ekološko-obrazovni projekt „Najljepši školski vrtovi“ HRT provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i brojnih privatnih donatora. Ove godine HRT obilježava 28 godina od početka projekta u kojemu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova, djeca iz dječjih vrtića te polaznici centara za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila, djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojem žive. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornog i domaćeg bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika te povratak tradicijskim vrtovima u svim dijelovima Hrvatske.

Služba ureda župana