Stigla je posljednja pošiljka cjepiva protiv gripe

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Obavještavamo građane Koprivničko-križevačke županije kako je stigla posljednja pošiljka cjepiva protiv gripe za ovu sezonu, a svi zainteresirani mogu se javiti obiteljskim liječnicima i pedijatrima koji su za njih cijepljenje planirali i dogovoriti termin kako bi se izbjegle gužve.  Naime, zbog epidemije izazvane koronavirusom cijepljenje se ove godine nije provodilo u županijskom Zavodu za javno zdravstvo nego kod izabranog liječnika obiteljske medicine i pedijatra.

Cjepivo je prvenstveno namijenjeno, a time i besplatno za osobe starije od 65 godina, kronične bolesnike svih dobi, zaposlenike i korisnike domova za starije i nemoćne osobe te zdravstvene djelatnike.

Za Koprivničko-križevačku županiju bilo je osigurano ukupno 12.400 doza cjepiva. Prva pošiljka krenula je u drugoj polovici listopada, druga početkom studenoga, a treća sada u prosincu.

Rukovoditelj službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo Darko Radiček potvrdio je kako na području županije još nije zabilježen slučaj gripe, službeni početak sezone očekuje se u siječnju, a nošenje zaštitnih maski dobra je preventiva za sve kapljične infekcije.

Služba ureda župana