Na sastanku s ravnateljima srednjih škola donesen zaključak o prelasku na online model provođenja nastave

Nakon provedene rasprave na Izvršnom odboru Hrvatske zajednice županija usuglasili smo razmišljanja da i u našoj županiji prijeđemo na online nastavu od ponedjeljka 14. prosinca. Praktični dio nastave odvijat će se i dalje u kontaktnom obliku uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka, a u tu svrhu je osiguran i prijevoz učenika te sva potrebna infrastruktura - istaknuo je župan na sastanku s ravnateljima koji su jednoglasno podržali prijedlog

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U četvrtak, 10. prosinca održan je online sastanak s ravnateljima srednjih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija. Sastanku, na kojem je raspravljano o provođenju kontaktne nastave u školama i prijelazu na online model, prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek.

Župan je ravnatelje izvijestio  o zaključcima s radnog sastanka Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija održanog prije dva dana, na kojem je razmotrena cjelokupna epidemiološka situacija na području Republike Hrvatske, posebno u kontekstu održavanja nastave u srednjim školama.

 „Većina župana je zaključila da bi bilo uputno prihvatiti preporuke premijera Andreja Plenkovića i ministra obrazovanja i znanosti Radovana Fuchsa da se, s obzirom na epidemiološke okolnosti u državi,  od ponedjeljka 14. prosinca krene na online nastavu. Mi smo vodeći se epidemiološkom situacijom u našim školama i s obzirom da ukupno gledajući imamo vrlo malen postotak zaraženih učenika, nastavnika i nenastavnog osoblja, razmišljali da pokušamo tu nastavu održati kontaktno do 18. prosinca, a tek zadnja tri dana prijeći na online model. Nakon provedene rasprave prihvatili smo stav ostalih županija te se uskladili u razmišljanjima da i u našoj županiji prijeđemo na online nastavu od ponedjeljka 14.prosinca“, pojasnio je župan ravnateljima koji su se jednoglasno složili s prijedlogom.

Župan je potom kazao kako će ovakav zaključak zasigurno utjecati na smanjenje dinamike širenje koronavirusa u populaciji.  „Drago mi je da ste jednoglasno prihvatili ovaj prijedlog te da smo usuglasili stavove oko načina organizacije nastave što će omogućiti smanjenje rizika te zaštitu zdravlja učenika, nastavnika i svih naših sugrađana. Na ovaj ćemo način dobiti 37 dana u kojima djeca neće biti na kontaktnoj nastavi  te će se posredno spriječiti i broj međusobnih kontakata čime se doprinosi smanjenju negativnih pokazatelja koji opterećuju populaciju na području cijele države“, istaknuo je župan.

Što se tiče izvođenja praktičnog dijela nastave u školama, župan je kazao kako će se taj dio odvijati u nepromijenjenom obliku. „Praktični dio nastave i vježbe odvijat će se i dalje u kontaktnom obliku uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka, a u tu svrhu je osiguran i prijevoz učenika te sva potrebna infrastruktura. Na ravnateljima je da odluče mogu li, s obzirom na specifičnosti nastavnih programa i potrebe za specijaliziranim tehničkim pomagalima, neke od tih nastavnih procesa organizirati i bez kontaktne nastave“, pojasnio je župan te dodao kako će se nastava u osnovnim školama kojima je osnivač Županija izvoditi u kontaktom obliku sukladno epidemiološkoj situaciji i ranijem prijedlogu, odnosno polugodište s kontaktnom nastavom bi trebalo završiti  18. prosinca, a preostala tri dana, od 21. do 23. prosinca, nastava bi se održala online putem.

Na kraju sastanka župan je ravnateljima zahvalio na razumijevanju i konstruktivnoj suradnji te izrazio uvjerenje kako će prelazak na novi model održavanja nastave biti uspješno organiziran na najvišoj razini.

 Služba ureda župana