Udruga Latice europskim novcem osigurala asistente za sedmero osoba s intelektualnim teškoćama

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ u siječnju je započela  s provedbom projekta  „Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim teškoćama „Latice“ Koprivnica“. Dvogodišnji projekt vrijedan 933.331 kuna je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, a njime je sedmero osoba s intelektualnim teškoćama, odnosno invaliditetom omogućena usluga osobne asistencije i zaposlenje sedmero osobnih asistenata te voditelj projekta i administrator.
Cilj projekta je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije za odrasle osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama.

Unatoč aktualnim problemima uzrokovanim širenjem epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom, usluga osobne asistencije provodi se i dalje u skladu sa svim uputama resornih  ministarstava i Stožera civilne zaštite RH. Osobnim asistentima osigurana je sva potrebna zaštitna oprema kako bi nužni kontakt sa štićenicima bio u skladu s propisanim zdravstvenim protokolima.

Izvor fotografija: Udruga Latice

Služba ureda župana