4. predstavljanje Izložbe zastava zemalja EU

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u suradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i Županijskim savjetom za europske integracije Koprivničko-križevačke županije te Srednjom školom Koprivnica i Obrtničkom školom Koprivnica  nastavlja 4. predstavljanje izložbe “Zastave Europske unije” koje je održano u sportskoj dvorani Srednje škole.

Izložbu je predstavio pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i šport gospodin Mladen Antolić, a prisutinima se obratio i predsjednik Udruge UBIUDR Podravke gospodin Mladen Pavković predstavivši ideju i cilj projekta koji je  usmjeren na srednjoškolske učenike i njihovo stjecanje šireg znanja o Europskoj uniji, europskim integracijama i procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Ova izložba postavlja se u srednjim školama Županije a povodom obilježavanja Europskog tjedna, prvi puta je otvorena u Gimnaziji “Fran Galović” Koprivnica 10. ožujka 2011, zatim je predstavljena u Gimnaziji “dr. Ivan Kranjčev” Đurđevac 20. travnja 2011. i u Srednjoj gospodarskoj školi Križevci 6. svibnja 2011. Postav izložbe do sada je razgledalo više stotina učenika srednjih i osnovnih škola zahvaljujući ravnateljima koji su prepoznali vrijednost ovog projekta.

Vesna Pribeg