18. Izložbu mladih vina posjetio zamjenik Sobota

Zamjenik župana Darko Sobota ujedno i predsjednik Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije u petak, 23. siječnja prisustvovao je 18. Izložbi mladih vina, Vincekovo 2015. održanoj u Društvenom domu u Virju.
Zamjenik Sobota pozdravio je sve okupljene te naveo kako je Izložba tradicionalna manifestacija koja svake godine okuplja veliki broj vinogradara čija je uloga od velike važnosti jer ulažu mnogo truda i volje kod proizvodnje vina te čestitao domaćinima na organizaciji. Zlatom su ocijenjena 24 uzorka vina od čega je graševina postigla zavidne rezultate za razliku od chardonnaya i rizlinga budući da je samo jedan uzorak od te sorte ocijenjen zlatom. Najviše bodova, ukupno 18, 90 dobila je graševina Petra Cika.
Uz brojne goste izložbi je prisustvovao načelnik općine Virje Mirko Perok, predsjednik Udruge vinogradara, voćara i pčelara općine Virje Marijan Cepetić koji su čestitali sudionicima te istaknuli kako je pokazan veliki interes za navedenu izložbu što je i potvrdila prepuna dvorana posjetitelja.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.