17. Dani zelja i „bregofske pite“

U nedjelju, 5. listopada u Koprivničkim Bregima održani su 17. po redu Dani zelja i “bregofske pite” u organizaciji Udruge žena Bregi i Udruge prijatelja kulture “Vlado Dolenec”, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Općine Koprivnički Bregi.

Dani zelja i „bregofske pite“ započeli su povorkom poljoprivredne mehanizacije, nošnji i plodova jeseni te svečanom misom zahvalnicom u crkvi svetog Roka. Manifestaciju je otvorio načelnik Općine Mario Hudić, a nakon njega prisutnima se obratio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal. Predsjednica Organizacijskog odbora Irena Sobota Margetić podsjetila je kratkom prezentacijom na šesnaest godina održavanja Dana zelja.

Brojni gosti i posjetitelji mogli su kušati delicije od zelja, „bregofsku pitu“ te pogledati igrokaz „Kak se peče Bregofska pita“. Nakon toga uslijedilo je proglašenje pobjednika u sekeli gulašu, vaganje najteže glavice zelja, izbor najljepše zeljarice te bogat kulturno-umjetnički program Udruge prijatelja kulture „Vlado Dolenec“ koji je upotpunjen koncertom tamburaškog sastava „Milenij“.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.