142. redovna izvještajna skupština DVD-a Križevci

Dobrovoljno vatrogasno društvo Križevci održalo je svoju 142. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu koju je otvorio njen predsjednik Ivan Matosović, ujedno i predsjednik županijske Vatrogasne zajednice.

Na Skupštini je podneseno Izvješće o radu za 2015. godinu gdje je istaknut rad i zalaganje članova Društva, uspjeh članova na brojnim natjecanjima s posebnim naglaskom na žensku ekipu koja se plasirala na državno natjecanje. Na Skupštini je ujedno potpisana i povelja o suradnji DVD-a Križevci i DVD-a Pag, a isto je učinjeno i prošle godine u Pagu. Plan rada za ovu godinu izložio je zapovjednik Slavko Gotić te prezentirao kako će se organizirati obuka operativnog članstva iz područje prevencije, nabaviti oprema, pripremiti ekipa za natjecanja, organizirati uređenje vatrogasnog vježbališta u suradnji s JVP Grada Križevaca te i dalje njegovati dobra suradnja s Gradom, Županijom, JVP-om, udrugama, školama i ostalim građanima. vatrogasci2016 (3)Skupštini je prisustvovao župan Darko Koren koji je naglasio da treba uvažavati i cijeniti ljude koji djeluju u vatrogastvu i da je vatrogasni sustav izuzetno potreban svakoj lokalnoj zajednici dodavši kako su Grad Križevci najvatrogasniji grad u Hrvatskoj. Čestitku vatrogascima na uspješnom radu uputio je i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg koji je istaknuo kako je posebna vrijednost DVD-a Križevci što djeluju kao obitelj, okupljajući djecu, mlade, žene, muškarce i veterane vatrogastva te ih pozvao da čuvaju to zajedništvo.

Članovima su ovom prigodom podijeljena uvjerenja, priznanja i spomenice, a Skupštini su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Ivan Vuk, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, predsjednik VZŽ Sisačko- Moslavačke Mijo Brlečić, predstavnik županijske Vatrogasne zajednice Ivan Golubić, pročelnik Područnog ureda Državnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica Ivica Kramarić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić, predstavnici PGD-a Šempeter iz Republike Slovenije, DVD-a Pag kao i mnogobrojni predstavnici prijateljskih društava i vatrogasnih zajednica.

Služba ureda župana

Izvor slika: krizevi.hr