12. Međunarodni dječji glazbeni festival

Prošlog vikenda u Đurđevcu u Sportskoj dvorani Strukovne škole održan je 12. Međunarodni dječji glazbeni festival Kukuriček. Festival se održava pod organizacijskom palicom Udruge “Kukurijek” čija je namjera poticati djecu i autore na glazbeni izričaj i time obogatiti glazbenu scenu kvalitetnom dječjom pjesmom.

Manifestacija je započela u subotu, 21. lipnja 2014. godine otvorenjem Dječjih glazbenih igara Kukurijek 2014. Mladi izvođači mogli su se tako okušati u izradi tradicijskih glazbala i knjiga. U nedjelju, 22. lipnja 2014. godine, organiziran je niz radionica od kojih valja istaknuti sljedeće: Karate Kid s“, „Up language playground“, „Frizura trend za tren“ te „Oblikovna keramička radionica“.

U srednjoškolskoj dvorani s početkom u 19 i 30 sati održan je Međunarodni dječji festival Kukuriček 2014. Predstavljanje dvadeset i dva izvođača iz Hrvatske, Srbije i Bugarske, pratio je žiri u sastavu Božica Jelušić (književnica), Tihomir Klauček (ravnatelj Glazbene škole “Fortunat Pintarić”) i Rajko Stilinović (direktor Festivala). U revijalnom programu Festivala nastupili su Dino Jelusić, Ethnotine i Autoput .

Među brojnim gostima i uzvanicima Kukuričeku je prisustvovao i župan Koren, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Križevaca Branko Hrg, gradonačelnik grda Đurđevca Željko Lacković te zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica.

Glavnu festivalsku nagradu, Grand prix, osvojila je Nikoleta Sačkova iz Bugarske za pjesmu “Povei vetre”,nagrada za najbolji tekst pripala je Ljljani Tonček za pjesmu “Igra vjetra”,nagrada za najbolji aranžman pripala je Tihomiru Preradoviću za pjesmu “Na krilima sna” i Igoru Drvenkaru za pjesmu “Što je to ljubav” koju su izveli Ana Furdić i Dječji zbor OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca,nagrada za najbolju glazbu pripala je Maji Rogić za pjesmu “Mrvica”,nagrada publike pripala je Dječjem zboru glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky iz Virovitice za pjesmu “Igra vjetra”.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić. mag. pol.