Studenti Sveučilišta Sjever započeli s radom u županijskom Zavodu za javno zdravstvo

Nakon što je Sveučilište Sjever u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ponudilo pomoć liječnicima u županijskom Zavodu u javno zdravstvo, četvero studenata preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Komunikologija, mediji i novinarstvo započelo je s radom.

Naime, obzirom da je prisutna intenzivna lokalna transmisija i povećan broj kako pozitivnih pacijenata, tako i njihovih bliskih kontakata, kao i testiranja, na liječnike je stavljen dodatni pritisak jer, uz svoje redovne aktivnosti i rad s pacijentima, moraju podatke o oboljelima i bliskim kontaktima unositi u zajedničku platformu, kao i sudjelovati u radu pozivnog centra koji stoji na raspolaganju građanima za sve informacije vezane uz koronavirus.

Sa studentima je prvo održan sastanak u Županijskoj upravi gdje im je zamjenik župana i načelnik županijskog Stožera Ratimir Ljubić zahvalio na iskazanom interesu i volji za pomaganjem sugrađanima u ovim zahtjevnim vremenima epidemije koronavirusa kada je svaka pomoć dragocjena. Također je zahvalio i prorektoru Sveučilišnog centra Koprivnica Sveučilišta Sjever Mariju Tomiši s kojim je dogovoren ovakav način pomoći. Sastanku je prisustvovala i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, kao i  ravnateljica županijskog Zavoda Draženka Vadla koja je sa studentima dogovorila potrebnu edukaciju u prostorima Zavoda.

Tijekom edukacije studenti su se upoznali s aktivnostima koje se odnose na upisivanje podataka oboljelih od COVID-19 u platformu i jedinstveni sustav praćenja zaraznih bolesti u Republici Hrvatskoj koje će obavljati pod nadzorom liječnika.

Prema riječima epidemiologinje iz županijskog Zavoda Danijele Pinter studenti su se odlično snašli u novim izazovima te su pokazali visoku razinu odgovornosti, profesionalnosti, marljivosti i želje za učenjem. Svoje zadatke obavljaju iznimno stručno, a ukoliko će imati interesa i volje, polje njihovog rada može se proširiti i na sudjelovanje u radu pozivnog centra.

Služba ureda župana