U Legradu održano 19. natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa

U Osnovnoj školi Legrad danas se održava 19. natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa kojem je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić. Natječe se ukupno 12 ekipa, od toga devet ekipa podmlatka i to –  tri osnovne škole iz Koprivnice, OŠ Antun Nemčić Gostovinski,  OŠ Đuro Ester i OŠ Braća Radić te Područna škola Josipa Generalića Hlebine, OŠ Sokolovac, OŠ Mihovil Pavlek Miškina iz Đelekovca, OŠ Prof. Blaž Mađer Novigrad Podravski, OŠ Andrije Palmovića Rasinja i OŠ Koprivnički Bregi.

U kategoriji mladeži natječu se tri ekipe, Srednja škola Koprivnica, Obrtnička škola Koprivnica i Gimnazija Fran Galović Koprivnica.

Ekipe mladih i podmlatka Crvenog križa pokazat će svoja znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok će u praktičnom dijelu pokazati znanja i vještine iz pružanja prve pomoći.

Okupljenima su se  prije početka natjecanja obratili zamjenik Ljubić koji je poželio natjecateljima uspjeh te zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Melita Samoborec, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Adela Sočev, ravnatelj OŠ Legrad Dragutin Marcinjaš te načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić koji je ujedno i otvorio natjecanje.

Najuspješnije ekipe plasirat će se na međužupanijsko natjecanje koje će se održati 4. travnja 2020. godine u Bjelovarsko bilogorskoj županiji, dok će se 24. državno natjecanje održati u Zagrebu 9. svibnja 2020. godine.

Služba ureda župana

.