10. susreti darivatelja krvi Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije

Prošle subote, 14. lipnja 2014. godine u organizaciji Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije u povodu Svjetskog dana DDK, u prostorijama lovačkog doma „Zeko“ u Kalinovcu održani su 10. susreti darivatelja krvi.

Okupljenim darivateljima s područja Županije, obratila se predsjednica Društva Dubravka Jaković koja je istaknula kako Koprivničko-križevačka županija po prikupljenim dozama krvi zauzima 1. mjesto u Republici Hrvatskoj u 2013. godini. Podaci o dobrovoljnom darivanju krvi govore kako je planirano 7000 doza, a prikupljeno 8258 doza krvi. Do sada je u 2014. godini prikupljeno 3600 doza krvi na području Županije. Jaković je odala priznanje svim darivateljima, a posebno izdvojila Stjepana Lončara koji je sto pedeset i četiri puta darovao krv.

U ime Župana i Koprivničko križevačke županije prisutne je pozdravio zamjenik župana Darko Sobota koji je pohvalio rad Crvenog križa i naglasio kako ne čudi plemenitost Podravaca i Prigoraca, što su već nebrojeno puta dosada i pokazali. Domaćin i suorganizator susreta bila je Općina Kalinovac. Načelnik Branko Sobota i njegova zamjenica Emina Lacković Hodalić podržali su rad Društva i pohvalili dosadašnje rezultate.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.