10. Međunarodni festival folklora „Iz bakine škrinje“ od 8. do 11. srpnja 2016.

Jubilarni, 10. po redu Međunarodni festival folklora „Iz bakine škrinje“ održat će se ove godine u razdoblju od 8. do 11. srpnja, a upravo je organizacija ovog festivala bila tema sastanka zamjenika župana Ivana Pala sa predsjednicom Folklornog ansambla Koprivnica ujedno i predsjednicom Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije Nadom Šešić.

Folklorni ansambl Koprivnica i županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga bit će organizatori ovogodišnjeg festivala koji će se održati pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, a na kojem će nastupiti osam folklornih grupa od čega ih čak sedam dolazi izvan Republike Hrvatske.

Festival će se ove godine održati u partnerskom odnosu s Općinom Novigrad Podravski u kojoj će se ujedno održati prva festivalska večer dok će se druga festivalska večer održati u Gradu Koprivnici.

Na sastanku se razgovaralo o tehničkim detaljima festivala, a sastanku je prisustvovala i viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač.

Služba ureda župana