Obavijest o objavi Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Obavještavamo cijenjeno građanstvo da je 30. travnja 2015. godine na službenim stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljen

JAVNI POZIV (ENU-22-23/2015) fizičkim osobama (građankama/građanima) za sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća.

Uz Javni poziv objavljena je i sva ostala dokumentacija, kao i POPIS CERTIFIKATORA za VI. Koprivničko-križevačku županiju. Za bespovratna sredstva u 2015. godini se prijavljuje direktno u Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a prijave se obrađuju prema redoslijedu zaprimanja. Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća će biti otvoren do iskorištenja predviđenih sredstava ili do konca 2015. godine.

Tri su ključna koraka prijave*:

  1. Kontaktirati certifikatora iz popisa za određenu županiju

Kada uputite poziv (zahtjev) za inicijalni pregled Vaše kuće, energetski certifikator s popisa ovlaštenih certifikatora prijavljenih u Fond, doći će na lice mjesta i, ako Vaša kuća zadovoljava propisane uvjete, izvršiti prvi energetski pregled, izraditi Izvješće o istom i pomoći Vam u pripremi dokumentacije za prijavu.

  1. Zatražiti ponudu(e) izvođača

Na temelju energetskog pregleda zatražite detaljnu ponudu dobavljača opreme i izvođača radova. Za postavljanje sustava s fotonaponskim pretvaračima je umjesto prvog pregleda i ponude izvođača potrebna izrada Glavnog projekta od strane ovlaštenog projektanta.

  1. Fondu dostaviti Zahtjev za sufinanciranje

Prijavu za sufinanciranje uputite na adresu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (Radnička cesta 80, 10000 Zagreb), te joj priložite Izvješće o energetskom pregledu, ponudu izvođača i ostalu potrebnu dokumentaciju navedenu u tekstu Javnog poziva.

* Iz Letka FZOEU

Detaljne informacije o Javnom pozivu za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća možete pogledati na stranicama Fonda (http://www.fzoeu.hr/hrv/index.asp?s=enobnovakuca), ili na na besplatnoj info liniji 0800 200 170 svakim radnim danom od 9-15 sati ili upit možete proslijediti mailom na obiteljske-kuce@fzoeu.hr

Pododsjek za energetiku, promet i poslove zaštite i spašavanja