Nastavlja se digitalizacija rada Županijske skupštine, za članove osigurana nova tablet računala

Nakon što je održana konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije u ljetnim mjesecima su nastavljene aktivnosti razvoja informacijskog sustava koji će olakšati i ubrzati rad Županijske skupštine. U tijeku je testiranje  programskih aplikacija informatičkog sustava e-Sjednica kojim je prije četiri godine provedena  potpuna digitalizacija rada Županijske skupštine i koja uključuje  pripreme dnevnog reda, automatskog slanja poziva i materijala članovima Županijske skupštine, praćenje tijeka sjednice te glasanje pomoću aplikacije. Za članove Skupštine osigurana su i nova tablet računala te programska oprema za što je Županija izdvojila 50 tisuća kuna.

Uvođenjem sustava e-Sjednica postignuta je racionalizacija troškova i veća učinkovitost u procesu pripreme i održavanja sjednica te veća transparentnost rada Županijske skupštine i njenih radnih tijela. Treba naglasiti da je postignuto i ekološki osviješteno poslovanje kroz smanjenu potrošnju papira, prestanak upotrebe fotokopirnih uređaja i fizičke dostave materijala uz važan faktor uštede vremena.

Podsjetimo, krajem prošle godine Izmjenama i dopunama Poslovnika Županijske skupštine  članovima koji se nalaze u izolaciji ili samoizolaciji zbog bolesti COVID-19 omogućilo se sudjelovanje u radu Županijske skupštine online putem uz upotrebu  sustava za elektroničko glasovanje kako bi i u uvjetima epidemije Skupština mogla nesmetano zasjedati.

Služba ureda župana