Zvonimiru Habijanu novi mandat zapovjednika županijske Vatrogasne zajednice

U prostorima Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac jučer je održana sjednica Predsjedništva Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, koju je vodio v.d. predsjednika Branko Vucikuja, a prisustvovali su joj i zamjenik župana te načelnik Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić, županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan te referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

Uoči sjednice Predsjedništva, zapovjednik JVP-a Đurđevac, ujedno i zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika, Matija Markešić prezentirao je zamjeniku Ljubiću i zapovjedniku Habijanu novo vozilo vrijedno 3 milijuna kuna koje je stiglo u postrojbu Odlukom županijske Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, a nabavljeno je u okviru projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” koji vodi Ministarstvo unutarnjih poslova.

Zamjenik Ljubić ujedno je razgledao i vatrogasnu opremu za tehničke intervencije vrijednu 32 tisuće kuna koja je krajem prošle godine nabavljena sredstvima iz županijskog proračuna, što će omogućiti kvalitetnije djelovanje vatrogasaca u situacijama ugroze.

Pohvaljujem rad naših vatrogasaca i zahvaljujem im na predanom djelovanju u svim kriznim situacijama s kojima smo se susreli, a posebno tijekom pomoći u potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije. Nadam se da će vam novo vozilo koje je nabavljeno u suradnji sa županijskom Vatrogasnom zajednicom biti od velike pomoći u intervencijama, kao i vatrogasna oprema koja je osigurana sredstvima županijskog proračuna. Županija je vatrogascima uvijek bila na raspolaganju za svu potrebnu pomoć i podršku, a to će činiti i nadalje“,  kazao je zamjenik Ljubić na sjednici.

Okupljene su pozdravili i zapovjednik Markešić te gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

Nakon provedenog natječajnog postupka, Predsjedništvo je jednoglasno donijelo odluku kojom se dosadašnjem zapovjedniku županijske Vatrogasne zajednice Zvonimiru Habijanu daje suglasnost za još jedan mandat. Zapovjednik Habijan zatim je upoznao okupljene sa svim intervencijama tijekom 2020., kao i tijekom siječnja 2021. godine.

Sredstvima iz županijskog proračuna, osim za JVP Đurđevac, osigurana je nabava vatrogasne opreme i za JVP Koprivnica te JVP Križevci, također u iznosu od po 32 tisuće kuna.

Služba ureda župana

Fotografije: Krešimir Juratović