Županov tradicionalni prijam za svećenike

U ponedjeljak, 24. siječnja, župan Darko Koren organizirao je tradicionalni prijam za predstavnike svećenstva s područja Koprivničko-križevačke županije. Događaju su prisustvovali predstavnici klera većine katoličkih župa s područja Županije (dekani, župnici, đakoni, kapelani i predstojnice samostana časnih sestara), te predstavnici redovnika pravoslavne konfesije.

U svojem obraćanju župan Koren se svećenicima zahvalio na suradnji u 2010. godini, koju je u tom pogledu ocijenio izuzetno uspješnom. „Radi dobrobiti svih vjernika i stanovnika ove Županije drago mi je da smo se i ove godine okupili. Moramo svi zajedno biti čvrsti u vjeri i poniznosti iako je to ponekad teško, jer su samo ponizni svjesni svojih vlastitih slabosti i na tome mogu graditi snagu za sve izazove koji ih očekuju. Hvala vam što ste i u izazovima i u svakodnevici uz nas i sve stanovnike Županije.“ rekao je Koren.

U ime prisutnih svećenika riječ je uzeo dekan Cirkvenskog dekanata Stjepan Matoić. On je u svom govoru naglasio kako je župan Darko Koren jedan od rijetkih župana koji opslužuje čak dvojicu biskupa te da to čini na ponos svih onih koje predstavlja. Istaknuo je ulogu župana u suživotu s vjernicima, posebno u smislu zajedničkih životnih vrijednosti i objasnio: „Poštenje kao nadahnuće treba biti prva osobina i svjetovnih i vjerskih dužnosnika. Oni koji tako žive mogu se uvijek osloniti na Boga i Božju milost u svojim nastojanjima.“

U ime Đurđevačkog dekanata prisutne je pozdravio župnik iz Kalinovca Mladen Gorupić. Županu i svim suradnicima poželio je puno sreće u 2011. godini, te podsjetio da je jačanje tradicionalnih vrijednosti kroz vjernost, poštenje i nadu zajednički cilj svih ljudi za dobrobit cijele zajednice.