Županov prijem za svećenike s područja Koprivničko-križevačke županije

Županov tradicionalni prijam za predstavnike svećenstva s područja Koprivničko-križevačke županije održan je u ponedjeljak, 23. siječnja, u Koprivnici. Događaju su se odazvali predstavnici klera većine katoličkih župa s područja Županije (dekani, župnici, đakoni, kapelani i predstojnice samostana časnih sestara), a prisutni su također bili predstavnici redovnika pravoslavne i grkokatoličke konfesije, te evangelističke crkve.
Župan Darko Koren se svim svećenicima zahvalio na suradnji u proteklih godinu dana, te istaknuo dugogodišnju tradiciju okupljanja čelnika Županije i svećenika, što potvrđuje zajedništvo i kvalitetan dijalog. Kao čelnik regionalne vlasti zahvalio je svećenicima na ustrajnom pastoralnom djelovanju među narodom, te vjeru i crkvu označio kao kičmu života svake sredine. U svoje ime i u ime svojih prisutnih zamjenika Ivana Pala i Darka Sobote izrazio je uvjerenje da će sljedeća godina u pogledu suradnje biti još bolja i plodonosnija.
U ime svih prisutnih gostiju riječ su uzeli dekan Koprivničkog dekanata Leonard Markač, dekan Đurđevačkog dekanata Mladen Gorupić i dekan Cirkvenskog dekanata Stjepan Matoić, koji su zahvalili na pomoći koju Županija pruža župama u Podravini i Prigorju.