Županijsko Turističko vijeće na 14. sjednici

Pod predsjedanjem župana Darka Korena, predsjednika Turističkog vijeća Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije u četvrtak, 27. veljače održana je sjednica Vijeća. Na sjednici je direktor TZ Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc podnio izvješće o izvršenju rada i financijskog izvješća županijske TZ za 2013. godinu. Prema njegovim riječima, u 2013. godini za 4% je porastao broj dolazaka, dok je broj noćenja smanjen za 1%, no posebno je zabrinjavajući indeks dolazaka u koprivničko područje gdje je broj noćenja smanjen za 14% u odnosu na 2012. godinu.

Osim što su doneseni pravilnik o kriterijima dodjele financijske potpore za subjekte s područja Županije te pravilnik o radu i plaćama zaposlenika u Turističkom uredu TZ KKŽ i plana javne nabave TZ KKŽ za 2014. godinu, na sjednici su jednoglasno imenovani novi članovi Nadzornog odbora TZ Sveti Petar Orehovec (Denis Maksić) i Nadzornog odbora TZ Grada Koprivnice (Robertina Zdjelar).

Krešimir Blažek iz županijske Turističke zajednice najavio je projekte koje planiraju ostvariti u ovoj godini. Posebno je važno vrijeme oko Uskrsa kada će se provoditi niz aktivnosti poput  radionica za djecu predškolske dobi i školsku djecu u suradnji sa slikarima i etnolozima. Također, i ove će se godine održati projekt „Pisanica od srca“ i to u razdoblju od 21. ožujka do 7. travnja. Već su poznata i neka odredišta na koja će pisanice otići, pa će jedna pisanica u uskrsno vrijeme biti u kotorskoj biskupiji dok druga ide u Rigu, ovogodišnju europsku prijestolnicu kulture.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Pavlek, v. r.