Županijsko natjecanje iz geografije – 2013.

U srijedu 6. ožujka 2013. u OŠ „Đuro Ester“ održano je županijsko natjecanje mladih geografa osnovnih škola i gimnazija Koprivničko-križevačke županije.

Najviše znanja među učenicima petih razreda pokazalo je čak troje učenika:Lana Podhraški iz OŠ „Đuro Ester“ (mentor Jasminka Fanuko-Polančec),Marta Mikacinić iz Oš Ivan Lacković Croata iz Kalinovca (mentor Elizabeta Trepotec Marić) i Ines Kolar iz OŠ“Braća Radić“ u Koprivnici (mentor Krašo Grgac).

Drugo mjesto dijeli dvoje učenika: Toni Krupski iz OŠ“Đuro Ester““ (mentor Jasminka Fanuko-Polančec) i Angelika Marija Pejić iz OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac (mentor Saša Senjan). Treće mjesto osvojili su Irina Vučković (mentor Lidija Molnar) i Tin Prvčić (mentor Krešo Grgac), oboje iz OŠ“Braća Radić“ u Koprivnici.
Među učenicima šestih razreda test je najbolje riješla Antonija Milinković iz OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac (mentor Marica Vinković).

Drugi je Robert Rabađija iz OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac (mentor ElizabetaTrepotec Marić) dok treće mjesto dijele Morana Dominković iz OŠ“Đuro Ester“ (mentor Jasminka Fanuko-Polančec ) i Antonio Hrženjak iz OŠ “Braća Radić (mentor Štefica Šambula).

U konkurenciji sedmih razreda prvo je mjesto osvojio Hrvoje Kudumija iz OŠ Ferdinandovac (mentor Krešimir Šadek), drugo mjesto Bruno Doskočil iz OŠ Vladimir Nazor Križevci (mentor Dubravka Kuntić), a treće mjesto dijele Ana Marija Lončar iz OŠ „Đuro Ester“ (mentor Dubravka Vajdić) i Klara Severić iz OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac (mentor Saša Senjan) .

Među učenicima osmih razreda najbolja je  Lorena Dolački iz OŠ „Grigor Vitez“ Sv. Ivan Žabno (mentor Nada Rogožar). Drugoplasirani je Ilija Končar iz OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac (mentor Marica Vinković) , dok je treća Monika Ranilović iz OŠ Prof. Blaž Mađer u Novigradu Podravskom  (mentor Jasminka Hrenić).
Među gimnazijalcima, u prvom je razredu najbolji Matija Benotić iz Gimnazije „Fran Galović“ u Koprivnici (mentor Zoran Pintarić).

U drugom razredu najbolji su Ana Smes i Leon Grgičin  iz Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac (mentor Josip Horvat), a u trećem najbolji rezultat je ostvario Matija Habijanec iz Gimnazije I. Z. Dijankovečkog u Križevcima (mentor Jasminka Čavlović).

Najbolji maturant je Matija Ostović iz Gimnazije „Fran Galović“(mentor Zvonimir Treščec).

Učenici su pokazali zavidno znanje i velik trud vođeni entuzijazmom svojih učitelja. Prije i nakon natjecanja učenici su se družili u ugodnom ozračju škole domaćina, zatim se prošetali gradom vođeni Malim turističkim vodičima, a u Gradskoj vijećnici pogledali prezentaciju gospođe Željke Kolar o zaštićenim prostorima naše županije te na taj način stekli nova znanja o gradu i županiji. Svi su učesnici primili pohvalnice i prikladne poklone, mentori zahvalnice, a najuspješniji i diplome.

Državno će povjerenstvo pozvati na državno natjecanje učenike koji su prema rang-listi iz cijele Hrvatske ostvarili najbolje rezultate.

Pozvanima želimo puno uspjeha.

Dubravka Vajdić, prof.