Županijski Stožer osigurao preko 80 tisuća komada zaštitne medicinske opreme za zdravstvene ustanove i Doma za starije i nemoćne osobe

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije temeljem Odluke nacionalnog Stožera civilne zaštite,  preuzeo je novu pošiljku veće količine zaštitne medicinske opreme namijenjene županijskim zdravstvenim ustanovama i Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, koja će pomoći u daljnjem suzbijanju epidemije koronavirusa.

Oprema je po primitku uz pomoć djelatnika OB Koprivnica i Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije distribuirana županijskim zdravstvenim ustanovama i Domu za starije i nemoćne osobe, sukladno njihovim potrebama.

U Koprivničko-križevačku županiju je stiglo preko 80 tisuća komada različite zaštitne opreme – veće količine kirurških maski, rukavica, kapa, zaštitnih maski KN95,FFP2 i FFP3 kirurških odijela i zaštitnih ogrtača, vizira, naočala, nazuvaka te medicinskog alkohola i dezinficijensa.

Preuzimanju pošiljke prisustvovali su i župan Darko Korene te načelnik županijskog Stožera Ratimir Ljubić koji su naglasili kako županijski Stožer kontinuirano surađuje s nacionalnim Stožerom, a sve kako bi se pomoglo zdravstvenim ustanovama i ustanovama u sustavu socijalne skrbi da se što uspješnije nose s epidemijom. Uputili su i apel građanima da se i dalje odgovorno ponašaju te pridržavaju svih mjera epidemiološke prevencije.

Služba ureda župana