Županijska delegacija u službenom posjetu Općini Kloštar Podravski

      Koprivničko-križevački župan Darko Koren i njegovo suradnici (zamjenik župana Darko Sobota, zamjenik župana Ivan Pal, te pročelnici Mladen Antolić, Denis Maksić, Marijan Štimac i Vladimir Šadek) 20. siječnja bili su u službenom posjetu Općini Kloštar Podravski.

Najprije je u službenim prostorijama Općine održan radni sastanak kojem su, uz predstavnike Županije, prisustvovali načelnik Marijan Debeljak i njegovi suradnici, ravnatelj Osnovne škole Kloštar Podravski Mirko Šandrovčan, te kao predstavnici gospodarstvenika: vlasnik tvrtke “Ljekovito bilje” Marijan Bajsar i direktor tvrtke “Gigant” Vlado Čurić. Načelnik Marijan Debeljak predstavio je rad Općine i osvrnuo se na plan rada u 2010. godini. Kao glavne ciljeve istaknuo je opremanje poduzetničke zone, gradnju kanalizacijske mreže, izgradnju sportske dvorane i dječjeg vrtića.

Predstavnici gospodarstvenika prezentirali su rad svojih poduzeća i osvrnuli se na problematiku funkcioniranja gospodarstva u vrijeme recesije. Marijan Bajsar govorio je o radu tvrtke “Ljekovito bilje” koja se bavi proizvodnjom ljekovitog bilja, od čega 60 do 80% proizvodnje čini kamilica. Tvrtka ima godišnje prihode od oko 12 milijuna kuna, stalno zapošljava 19 radnika (usred sezone 50), te surađuje sa 150 kooperanata. Tvrtka “Gigant” bavi se proizvodnjom PVC stolarije, a njen direktor Vlado Čurić kazao je da zapošljava deset radnika i godišnje proizvede oko 10 tisuća prozora,.

Ispred Koprivničko-križevačke županije prisutnima se obratio zamjenik župana za gospodarstvo Darko Sobota koji je općinske planove ocijenio vrlo optimističnima. Obećao je da će Županija pratiti započete projekte i pomoći u pripremi dokumentacije za njihovo financiranje iz fondova i resornih ministarstava. Osvrnuo se i na razdoblje od prethodne četiri godine te spomenuo da je preko Županije i resornih ministarstava u Općinu plasirano oko 17 milijuna kuna.

Zamjenik župana Ivan Pal, zadužen za društvene djelatnosti, pohvalio je ravnatelja škole Mirka Šandrovčana za sređeno stanje u Osnovnoj školi Kloštar Podravski, koju je ocijenio kao ogledni primjer za druge škole u Županiji. Također se osvrnuo i na operativnu pripremu gradnje športske dvorane, te projekt pomoći u kući za stare i nemoćne. Izrazio je nadu da će uskoro doći i do izgradnje dječjeg vrtića, kako bi se kvaliteta života i u tom segmentu podigla na viši nivo.

Susret je nastavljen obilaskom Osnovne škole “Kloštar Podravski”, posjetom poduzećima “Ljekovito bilje” i “Gigant“, te završen nakon obilaska vinarije Šipek u Kozarevcu.