Županijska delegacija posjetila Đurđevac

U ponedjeljak, 23. kolovoza, delegacija Koprivničko-križevačke županije predvođena županom Darkom Korenom i njegovim zamjenikom Darkom Sobotom posjetila je Grad Đurđevac. Povod posjeta bio je razgovor o aktualnim zajedničkim projektima, te obilazak radova na izvođenju 2. faze gradnje školske športske dvorane.

Nakon dolaska u Đurđevac predstavnike Županije primili su gradonačelnik Slavko Gračan i direktor tvrtke Segrad d.d. Mario Pintar. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog kvalitetne suradnje s Županijom, te se osvrnuo na projekte u kojima Grad Đurđevac i Županija zajedno sudjeluju. Razgovaralo se o izgradnji školske športske dvorane, gradnji biološkog pročistača i projektima Grada Đurđevca preko EIB 2 programa koji se realiziraju preko Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Župan Koren je kazao da se uspjelo u namjeri da đurđevački pročistač postane broj 1 u prioritetima financiranja Hrvatskih voda, te je ponudio pomoć u lobiranju za dobivanje sredstava iz EIB 2 programa.

Posjet Đurđevcu nastavio se obilaskom tvrtke Segrad d.d., prilikom čega je direktor Mario Pintar župana i njegove suradnike upoznao s poslovanjem tvrtke. Segrad na tržištu djeluje već 20 godina, trenutno zapošljava 75 radnika, izvodi građevinske radove u visokogradnji i niskogradnji, a tvrtka je u 2009. godini imala oko 22 milijuna kuna prihoda. Župan Koren je kazao da je Segrad značajan partner Županije u izvođenju kapitalnih investicija.

Jedna od investicija koju Segrad izvodi je gradnja školske športske dvorane u Đurđevcu, glede čega je nedavno potpisan ugovor u vrijednosti od 5,6 milijuna kuna. U ponedjeljak, 23. kolovoza, bio je prvi dan radova na izvođenju druge faze spomenute dvorane, stoga se delegacija u nastavku programa uputila na gradilište. Goste su na gradilištu dočekali ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Martin Trepotec i zamjenica gradonačelnika Marijana Markešić. Ravnatelj Trepotec zahvalio se županu što će škola, osim nove dvorane, dobiti i dodatne tri učionice koje će đurđevačkim školarcima omogućiti jednosmjensku nastavu.