Županijska delegacija položila vijence povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Na koprivničkom Gradskom groblju „Pri Svetom Duhu“ kod Velikog križa u petak 30. listopada, povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata.

Ove je godine zbog aktualne epidemiološke situacije okupljanje održano u znatno manjem broju, a sudionici su se tijekom polaganja vijenaca i paljenja svijeća pridržavali svih epidemioloških mjera i preporuka, s naglaskom na korištenje zaštitnih maski.

U ime Koprivničko-križevačke županije vijenac su položili župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te predsjednik županijskog Odbora za branitelje Siniša Pavlović.

Vijence su položili i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja Područnog odjela Koprivnica, predstavnici županijskih udruga stradalnika iz Domovinskog rata, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova te Grada Koprivnice. Počast paljenjem svijeća odali su ratni zapovjednici i predstavnici županijskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Molitvu i blagoslov prisutnima izrekao je velečasni Ozren Bizek, a služena je i misa zadušnica za stradale branitelje i civilne žrtve u crkvi sv. Nikole kojoj je u ime Županije prisustvovao predsjednik Pintar.

Služba ureda župana