Županija se uključila u projekt „Jedna HR županija – jedna obnovljena kuća u BiH“

Koprivničko-križevačka županija, uz druge hrvatske županije, uključila se u projekt “Jedna HR županija – jedna obnovljena kuća u BiH” kojim se financira obnova kuća povratnika Hrvata na taj prostor. Nositelj ovog humanitarnog projekta je Savez za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine, a inicijator je dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković.

Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije predvođeno županom Darkom Korenom posjetilo je Bosansku Posavinu, konkretno mjesto Bijelo Brdo kraj Dervente, kako bi se upoznalo s napretkom obnove kuće za 100-postotnog invalida i hrvatskog branitelja, jedne od ukupno 20 obnovljenih kuća.

Tom prilikom, predstavnici Županije posjetili su i manifestaciju 7. Posavske večeri u organizaciji Udruženja “Posavljak” iz Bijelog Brda na kojoj je posebnu zahvalu župan Koren uputio predsjedniku Udruženja Franji Blaževiću te najavio mogućnost kulturne i gospodarske suradnje. Na manifestaciji se predstavilo pet kulturno-umjetničkih društava, s ciljem očuvanja tradicije i narodnih običaja Posavine. Uz župana i potpredsjednika Jerkovića, koji je bio i pokrovitelj manifestacije, prisustvovali su joj ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš, zamjenik načelnika općine Derventa Siniša Jeftić te ostali uzvanici.

Služba ureda župana