Županija se predstavila u Vukovaru, slijedi uzvrat

Sportom, pjesmom i plesom Koprivničko-križevačka županija jučer se predstavila u organizaciji Podravkine Udruge branitelja gradu Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Nakon prijema kod čelnika Grada i Županije, izaslanstvo je obišlo u ratu ’91. stradale a danas obnovljene zgrade, posebno Hrvatski dom u čijoj je obnovi Koprivničko-križevačka županija sudjelovala sa značajnim sredstvima. Navečer je otvorena izložba slika s prve likovne kolonije koju su u Vukovaru održali Podravkini branitelji, a djela umjetnika naive trajno će uljepšavati prostore tamošnjeg Hrvatskog doma. Predsjednik Podravkinih branitelja Mladen Pavković rekao je da su jučer 50-tak djela istaknutih podravskih likovnih umjetnika, među ostalim Generalića, Kovačića i niza drugih, darovali Hrvatskom domu.
– Ta je likovna kolonija održana točno prije desetak godina. Već tada smo mi znali da ćemo, kad se vukovarski Hrvatski dom obnovi, darovati im ta djela.
Rukometašice Podravka Vegete odigrale su prijateljsku utakmicu sa ženskim lokalnim klubom Vukovar, a vrhunac posjete bio je veliki koncert na kojem su nastupili muški i ženski Tamburaški orkestri KUD-a Podravka, Miroslav Evačić i Čardaš Blues Band, Franjo Barić i Kraljice ravnice, te domaće Vukovarske golubice. Topao prijem i ispunjene dvorane tijekom manifestacije ‘Koprivničko-križevačka županija Gradu Vukovaru’ ponukali su organizatore da dogovore i nastavak druženja, kaže župan Darko Koren.
– Mi smo naravno dogovorili da na tako lijep prijem koji smo doživjeli u Vukovaru odgovorimo na isti način, pozvali smo čelništvo Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije da u jednom primjerenom vremenu, kada to dogovorimo, uzvrate istim takvim posjetom i nastupom njihovih KUD-ova, sastava, ovdje u našoj županiji.

Izvor: Županijski radio Koprivnica